Krybdyr

Merauke Blåtungeskink,
Tiliqua gigas evanescens.

Hvordan det hele startede.

Klik på billederne, for at se dem større.

Min interesse for Blåtungeskink blev vækket en dag sidst i april 2003, hvor jeg tilfældigvis var i 'Zoo Zity' i Rødovre. Hvor jeg så en ca. 16-årig pige som gik med en Blåtungeskink på armen, som den naturligste sag i verden. Dyret virkede meget tillidsfuldt og rolig ved denne situation.

Senere samme dag/aften/nat 'travede' jeg nettet tyndt for at læse så meget som muligt om denne interessante skabning.
Dagen efter ytrede jeg at det kunne være interessant at holde 'sådan nogle' til resten af hjemmets beboere, for at se hvad de mente. Ugen efter tog vi alle i 'Zoo Zity' for at se og røre ved sådan en, og da alle stadig mente at de godt kunne leve med sådan et eksemplar inden for hjemmets fire vægge, begyndte opbygning af det første terrarium.

Da jeg endnu ikke var helt sikker på, om vi på længere sigt ville synes at en Blåtungeskink ville være sagen, besluttede jeg at starte lidt 'billigt' op, for så evt. at reinvestere senere. Så jeg fandt et billigt 128l terrarium med bundvarme og varmelampe billigt på nettet, og købte resten af tilbehøret i 'Zoo Zity'. Da terrariet endeligt var klar til at modtage et individ, var der kun et eksemplar tilbage i 'Zoo Zity', som desværre havde mistet halen, men den kunne jeg købe til nedsat pris, så 'han' blev købt og døbt 'Stump'.

Maj 2003, Stump's første dag i sit nye hjem. En snegl! Kan den mon spises?
     
Maj 2003, Stump i 'krig' med en vinbjergsnegl jeg fandt i haven.
   

I starten af juni 2003 begyndte jeg at bygge 2 nye terrarier på 140x50x50 af krydsfiner, hullet masonit (udluftning) og med glas skydelåger. Ideen er at de skal stå oven på hinanden, da vi gerne vil have flere eksemplarer senere. Nu er det første færdigt og det gamle 128l står nu i kælderen som reserve.

Juni 2003, Stump i sit nye og større terrarium.